1. Sınıf Güz Dönemi |
Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Türü | T+P | Kredi | Akts |
PLA111 | TEMEL SANAT EĞİTİMİ I | Zorunlu | 2 + 6 | 5.00 | 8.00 |
PHAR151 | BESLENME VE SAĞLIK | Zorunlu | 2 + 0 | 2.00 | 4.00 |
CULA113 | MUTFAK BİLİMİNE GİRİŞ LABORATUVARI | Zorunlu | 0 + 6 | 3.00 | 6.00 |
CULA131 | GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 7.00 |
Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | 3.0 | 6.0 |
Toplam AKTS | - | 16 | 31 |
|
1. Sınıf Bahar Dönemi |
Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Türü | T+P | Kredi | Akts |
HUM103 | UYGARLIK TARİHİ | Zorunlu | 2 + 0 | 2.00 | 3.00 |
CULA142 | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ | Zorunlu | 2 + 2 | 3.00 | 8.00 |
CULA114 | GIDA BİLİMİNE GİRİŞ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 7.00 |
CULA102 | BAHÇE ÜRÜNLERİ YETİŞTİRME | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 7.00 |
Seçmeli (Sanat) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Sanat) - 1 | - | 3.0 | 4.0 |
Toplam AKTS | - | 14 | 29 |
|
2. Sınıf Güz Dönemi |
Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Türü | T+P | Kredi | Akts |
CULA211 | YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 7.00 |
CULA205 | YİYECEK TARİHİ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 7.00 |
CULA203 | GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 7.00 |
CULA221 | MUTFAK UYGULAMA-1 | Zorunlu | 2 + 4 | 4.00 | 8.00 |
Seçmeli (Zorunlu) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Zorunlu) - 1 | - | 2.0 | 2.0 |
Toplam AKTS | - | 15 | 31 |
|
2. Sınıf Bahar Dönemi |
Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Türü | T+P | Kredi | Akts |
CULA204 | İÇECEKLERE GİRİŞ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 6.00 |
CULA222 | PASTACILIK VE FIRIN ÜRÜNLERİNE GİRİŞ: MUTFAK UYGULAMA-2 | Zorunlu | 2 + 4 | 4.00 | 8.00 |
CULA206 | YEMEK VE GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 7.00 |
BBA261 | PAZARLAMA İLKELERİ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 6.00 |
Seçmeli (Zorunlu) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Zorunlu) - 1 | - | 2.0 | 2.0 |
Toplam AKTS | - | 15 | 29 |
|
3. Sınıf Güz Dönemi |
Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Türü | T+P | Kredi | Akts |
HTR301 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 + 0 | 2.00 | 2.00 |
CULA319 | TÜRK MUTFAK TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 + 2 | 3.00 | 3.00 |
CULA265 | YAZ STAJI I | Zorunlu | 0 + 0 | 0.00 | 5.00 |
CULA321 | MUTFAK UYGULAMA-3 | Zorunlu | 2 + 4 | 4.00 | 8.00 |
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | 3.0 | 6.0 |
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | 3.0 | 6.0 |
Toplam AKTS | - | 15 | 30 |
|
3. Sınıf Bahar Dönemi |
Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Türü | T+P | Kredi | Akts |
CULA302 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA VE SATIŞ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 6.00 |
CULA308 | TÜRK MUTFAĞI | Zorunlu | 2 + 4 | 4.00 | 8.00 |
CULA322 | MUTFAK UYGULAMA-4 | Zorunlu | 2 + 4 | 4.00 | 8.00 |
HTR302 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 + 0 | 2.00 | 2.00 |
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 3 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | 3.0 | 6.0 |
Toplam AKTS | - | 16 | 30 |
|
4. Sınıf Güz Dönemi |
Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Türü | T+P | Kredi | Akts |
CULA441 | YİYECEK SİSTEMLERİ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 4.00 |
CULA332 | YAZ STAJI II | Zorunlu | 0 + 0 | 0.00 | 5.00 |
CULA407 | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 5.00 |
CULA491 | TÜRK YÖRE MUTFAKLARI | Zorunlu | 2 + 4 | 4.00 | 4.00 |
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 4 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | 3.0 | 6.0 |
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 5 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | 3.0 | 6.0 |
Toplam AKTS | - | 16 | 30 |
|
4. Sınıf Bahar Dönemi |
Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Türü | T+P | Kredi | Akts |
CULA458 | DÜNYA MUTFAKLARI | Zorunlu | 2 + 4 | 4.00 | 7.00 |
CULA462 | GIDA POLİTİKALARI VE DÜZENLEMELER | Zorunlu | 3 + 0 | 3.00 | 5.00 |
CULA492 | BİTİRME PROJESİ | Zorunlu | 2 + 0 | 2.00 | 7.00 |
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 6 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | 3.0 | 6.0 |
Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | 3.0 | 5.0 |
Toplam AKTS | - | 15 | 30 |
|