GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İngilizce)

DÜZEYİ: Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey

*Detaylarını görmek için lütfen ders koduna tıklayınız.
DERS PLANI
1. Sınıf Güz Dönemi
Ders KoduDers AdıDersin TürüT+PKrediAkts
PLA111TEMEL SANAT EĞİTİMİ IZorunlu2 + 65.008.00
PHAR151BESLENME VE SAĞLIKZorunlu2 + 02.004.00
CULA113MUTFAK BİLİMİNE GİRİŞ LABORATUVARIZorunlu0 + 63.006.00
CULA131GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONUZorunlu3 + 03.007.00
Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 1Seçmeli (Serbest) - 1-3.06.0
Toplam AKTS-1631


1. Sınıf Bahar Dönemi
Ders KoduDers AdıDersin TürüT+PKrediAkts
HUM103UYGARLIK TARİHİZorunlu2 + 02.003.00
CULA142GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞZorunlu2 + 23.008.00
CULA114GIDA BİLİMİNE GİRİŞZorunlu3 + 03.007.00
CULA102BAHÇE ÜRÜNLERİ YETİŞTİRMEZorunlu3 + 03.007.00
Seçmeli (Sanat) Ders Grubu - 1Seçmeli (Sanat) - 1-3.04.0
Toplam AKTS-1429


2. Sınıf Güz Dönemi
Ders KoduDers AdıDersin TürüT+PKrediAkts
CULA211YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİZorunlu3 + 03.007.00
CULA205YİYECEK TARİHİZorunlu3 + 03.007.00
CULA203GIDALAR VE ÖZELLİKLERİZorunlu3 + 03.007.00
CULA221MUTFAK UYGULAMA-1Zorunlu2 + 44.008.00
Seçmeli (Zorunlu) Ders Grubu - 1Seçmeli (Zorunlu) - 1-2.02.0
Toplam AKTS-1531


2. Sınıf Bahar Dönemi
Ders KoduDers AdıDersin TürüT+PKrediAkts
CULA204İÇECEKLERE GİRİŞZorunlu3 + 03.006.00
CULA222PASTACILIK VE FIRIN ÜRÜNLERİNE GİRİŞ: MUTFAK UYGULAMA-2Zorunlu2 + 44.008.00
CULA206YEMEK VE GASTRONOMİ KÜLTÜRÜZorunlu3 + 03.007.00
BBA261PAZARLAMA İLKELERİZorunlu3 + 03.006.00
Seçmeli (Zorunlu) Ders Grubu - 2Seçmeli (Zorunlu) - 1-2.02.0
Toplam AKTS-1529


3. Sınıf Güz Dönemi
Ders KoduDers AdıDersin TürüT+PKrediAkts
HTR301ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZorunlu2 + 02.002.00
CULA319TÜRK MUTFAK TEKNİKLERİZorunlu2 + 23.003.00
CULA265YAZ STAJI IZorunlu0 + 00.005.00
CULA321MUTFAK UYGULAMA-3Zorunlu2 + 44.008.00
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 1Seçmeli (Alan) - 1-3.06.0
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 2Seçmeli (Alan) - 1-3.06.0
Toplam AKTS-1530


3. Sınıf Bahar Dönemi
Ders KoduDers AdıDersin TürüT+PKrediAkts
CULA302YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA VE SATIŞZorunlu3 + 03.006.00
CULA308TÜRK MUTFAĞIZorunlu2 + 44.008.00
CULA322MUTFAK UYGULAMA-4Zorunlu2 + 44.008.00
HTR302ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZorunlu2 + 02.002.00
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 3Seçmeli (Alan) - 1-3.06.0
Toplam AKTS-1630


4. Sınıf Güz Dönemi
Ders KoduDers AdıDersin TürüT+PKrediAkts
CULA441YİYECEK SİSTEMLERİZorunlu3 + 03.004.00
CULA332YAZ STAJI IIZorunlu0 + 00.005.00
CULA407YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜZorunlu3 + 03.005.00
CULA491TÜRK YÖRE MUTFAKLARIZorunlu2 + 44.004.00
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 4Seçmeli (Alan) - 1-3.06.0
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 5Seçmeli (Alan) - 1-3.06.0
Toplam AKTS-1630


4. Sınıf Bahar Dönemi
Ders KoduDers AdıDersin TürüT+PKrediAkts
CULA458DÜNYA MUTFAKLARIZorunlu2 + 44.007.00
CULA462GIDA POLİTİKALARI VE DÜZENLEMELERZorunlu3 + 03.005.00
CULA492BİTİRME PROJESİZorunlu2 + 02.007.00
Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 6Seçmeli (Alan) - 1-3.06.0
Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 2Seçmeli (Serbest) - 1-3.05.0
Toplam AKTS-1530