| 1. Sınıf Güz Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| PLA111 | TEMEL SANAT EĞİTİMİ I | İngilizce | Zorunlu | 2 | 6 | 0 | 5.00 | 8.00 |
| PHAR151 | BESLENME VE SAĞLIK | Türkçe | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 4.00 |
| CULA131 | GIDA HİJYENİ VE SANİTASYONU | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 7.00 |
| CULA113 | MUTFAK BİLİMİNE GİRİŞ LABORATUVARI | İngilizce | Zorunlu | 0 | 0 | 6 | 3.00 | 6.00 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 6.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 16 | 31 |
|
| 1. Sınıf Bahar Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| CULA142 | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 8.00 |
| CULA102 | BAHÇE ÜRÜNLERİ YETİŞTİRME | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 7.00 |
| HUM103 | UYGARLIK TARİHİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 3.00 |
| CULA114 | GIDA BİLİMİNE GİRİŞ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 7.00 |
| Seçmeli (Sanat) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Sanat) - 1 | - | - | - | 3.0 | 4.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 14 | 29 |
|
| 2. Sınıf Güz Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| CULA221 | MUTFAK UYGULAMA-1 | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 4 | 4.00 | 8.00 |
| CULA211 | YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 7.00 |
| CULA203 | GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 7.00 |
| CULA205 | YİYECEK TARİHİ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 7.00 |
| Seçmeli (Zorunlu) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Zorunlu) - 1 | - | - | - | 2.0 | 2.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 15 | 31 |
|
| 2. Sınıf Bahar Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| BBA261 | PAZARLAMA İLKELERİ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 6.00 |
| CULA222 | PASTACILIK VE FIRIN ÜRÜNLERİNE GİRİŞ: MUTFAK UYGULAMA-2 | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 4 | 4.00 | 8.00 |
| CULA204 | İÇECEKLERE GİRİŞ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 6.00 |
| CULA206 | YEMEK VE GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 7.00 |
| Seçmeli (Zorunlu) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Zorunlu) - 1 | - | - | - | 2.0 | 2.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 15 | 29 |
|
| 3. Sınıf Güz Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| CULA265 | YAZ STAJI I | İngilizce | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0.00 | 5.00 |
| HTR301 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 2.00 |
| CULA321 | MUTFAK UYGULAMA-3 | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 4 | 4.00 | 8.00 |
| CULA319 | TÜRK MUTFAK TEKNİKLERİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 3.00 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 3.0 | 6.0 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 3.0 | 6.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 15 | 30 |
|
| 3. Sınıf Bahar Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| CULA322 | MUTFAK UYGULAMA-4 | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 4 | 4.00 | 8.00 |
| HTR302 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 2.00 |
| CULA302 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA VE SATIŞ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 6.00 |
| CULA308 | TÜRK MUTFAĞI | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 4 | 4.00 | 8.00 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 3 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 3.0 | 6.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 16 | 30 |
|
| 4. Sınıf Güz Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| CULA407 | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 5.00 |
| CULA441 | YİYECEK SİSTEMLERİ | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 4.00 |
| CULA491 | TÜRK YÖRE MUTFAKLARI | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 4 | 4.00 | 4.00 |
| CULA332 | YAZ STAJI II | İngilizce | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0.00 | 5.00 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 4 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 3.0 | 6.0 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 5 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 3.0 | 6.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 16 | 30 |
|
| 4. Sınıf Bahar Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| CULA492 | BİTİRME PROJESİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 7.00 |
| CULA462 | GIDA POLİTİKALARI VE DÜZENLEMELER | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 5.00 |
| CULA458 | DÜNYA MUTFAKLARI | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 4 | 4.00 | 7.00 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 6 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 3.0 | 6.0 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 15 | 30 |
|