| 1. Sınıf Güz Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| NUT117 | MESLEKİ ORYANTASYON VE ETİK | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 3.00 |
| NUT115 | BESİN KİMYASI VE UYGULAMALARI I | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 4.00 |
| NUT109 | BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI I | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 5.00 |
| NUT113 | TEMEL KİMYA | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 5.00 |
| FHS121 | ANATOMİ I | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 4.00 |
| NUT111 | BESLENME EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIĞI | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 3.00 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 19 | 29 |
|
| 1. Sınıf Bahar Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| PSY101 | PSİKOLOJİYE GİRİŞ I | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 6.00 |
| FHS122 | ANATOMİ II | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 4.00 |
| NUT116 | BESİN KİMYASI VE UYGULAMALARI II | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 3.00 |
| NUT110 | BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI II | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 4.00 |
| FHS142 | TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 6.00 |
| HUM103 | UYGARLIK TARİHİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 3.00 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 20 | 31 |
|
| 2. Sınıf Güz Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| FHS104 | MİKROBİYOLOJİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 4.00 |
| NUT205 | BESLENME BİYOKİMYASI I | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 6.00 |
| FHS131 | FİZYOLOJİ I | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 4.00 |
| NUT203 | DEMOGRAFİK YAPI VE SAĞLIK | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 4.00 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 3 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 4 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Seçmeli (Zorunlu) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Zorunlu) - 1 | - | - | - | 2.0 | 2.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 19 | 30 |
|
| 2. Sınıf Bahar Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| NUT206 | BESLENME BİYOKİMYASI II | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 6.00 |
| NUT208 | BESİN MİKROBİYOLOJİSİ | İngilizce | Zorunlu | 1 | 0 | 4 | 3.00 | 4.00 |
| NUT214 | GIDA KONTROLÜ VE MEVZUATI | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 4.00 |
| FHS132 | FİZYOLOJİ II | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 4.00 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 5 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 6 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Seçmeli (Zorunlu) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Zorunlu) - 1 | - | - | - | 2.0 | 2.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 19 | 30 |
|
| 3. Sınıf Güz Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| NUT303 | TOPLUMDA BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 3.00 |
| HTR301 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Türkçe | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 2.00 |
| NUT301 | ANA VE ÇOCUK BESLENMESİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 5.00 |
| FHS301 | SAĞLIK BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 3.00 |
| NUT317 | YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME VE DİYETETİK UYGULAMALARI I | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 6.00 |
| NUT315 | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 5.00 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 7 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 17 | 29 |
|
| 3. Sınıf Bahar Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| NUT316 | TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 4.00 |
| NUT304 | TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 5.00 |
| HTR302 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Türkçe | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 2.00 |
| NUT312 | ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME VE DİYETETİK UYGULAMALARI | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 5.00 |
| NUT318 | YETİŞKİN HASTALIKLARINDA BESLENME VE DİYETETİK UYGULAMALARI II | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 3.00 | 6.00 |
| FHS312 | BİYOİSTATİSTİK | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 4.00 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 8 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 17 | 31 |
|
| 4. Sınıf Güz Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| NUT421 | MEZUNİYET PROJESİ I | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 5.00 |
| NUT403 | İŞLETME BİLGİSİ | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 2.00 |
| NUT419 | SEMİNER I | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 5.00 |
| NUT411 | KURUM DIŞI ALAN UYGULAMALARI | İngilizce | Zorunlu | 0 | 10 | 0 | 5.00 | 6.00 |
| NUT417 | ALAN UYGULAMALARI I | İngilizce | Zorunlu | 0 | 10 | 0 | 5.00 | 10.00 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 1 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 2.0 | 3.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 19 | 31 |
|
| 4. Sınıf Bahar Dönemi |
| Ders Kodu | Ders Adı | Dersin Öğretim Dili | Dersin Türü | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
| NUT418 | ALAN UYGULAMALARI II | İngilizce | Zorunlu | 0 | 10 | 0 | 5.00 | 10.00 |
| NUT422 | MEZUNİYET PROJESİ II | İngilizce | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 | 3.00 |
| NUT420 | SEMİNER II | İngilizce | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 | 5.00 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 2 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 2.0 | 3.0 |
| Seçmeli (Alan) Ders Grubu - 3 | Seçmeli (Alan) - 1 | - | - | - | 2.0 | 3.0 |
| Seçmeli (Serbest) Ders Grubu - 9 | Seçmeli (Serbest) - 1 | - | - | - | 3.0 | 5.0 |
| Kredi Toplamları | - | - | - | 17 | 29 |
|